Συνεχίζουμε το έργο τον εκθέσεων μετά την ολοκληρωσή τους.

ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2014

1η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2014

EXPOTROF

Η 1η ΕΞΠΟΤΡΟΦ αναδείχθηκε στην έκθεση « έκπληξη » της προηγούμενης σεζόν καθώς οι επισκέπτες της ξεπέρασαν τις 25.000. Παράλληλα, η διοργάνωση προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία σε τηλεοπτικά κανάλια (μεταξύ των οποίων: ΑΝΤ1, ALPHA, STAR, ΣΚΑΪ, ΝΕΡΙΤ και πολλά τοπικά τηλεοπτικά κανάλια), σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές με ζωντανές ανταποκρίσεις, στην πλειοψηφία των μεγάλων ηλεκτρονικών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, στα πόρταλ που ειδικεύονται στα τρόφιμα και τα ποτά και στις μεγάλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα, η 1η ΕΞΠΟΤΡΟΦ κίνησε το ενδιαφέρον επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ένας από τους λόγους που η 1η ΕΞΠΟΤΡΟΦ καθιερώθηκε ως μια μοναδική γιορτή χαράς για όλους τους επισκέπτες ήταν και οι παράλληλες εκδηλώσεις της. Highlight των εκδηλώσεων ήταν ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Σεφ Λευτέρης Λαζάρου και η εκδήλωση «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» όπου μαζί με καταξιωμένους επαγγελματίες Σεφ από κάθε γωνιά της χώρας μας, όπως η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, μαγείρεψαν και κέρασαν τους επισκέπτες της έκθεσης τοπικές σπεσιαλιτέ και εδέσματα. Ταυτόχρονα, το μουσικοχορευτικό «Χορεύουμε Ελλάδα» με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και τα συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα έδωσαν μια μοναδική Ελληνική νότα στην διοργάνωση.

Με δεδομένο ότι η ενότητα αυτή γνώρισε τεράστια επιτυχία και προβολή, έχουμε ήδη προγραμματίσει αντίστοιχες εκδηλώσεις και για την 2η ΕΞΠΟΤΡΟΦ. Αυτή τη φορά όμως οι εκθέτες και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προβληθούν περαιτέρω, καθώς θα εγκαινιάσουμε μια νέα διαφημιστική ενέργεια, τα « χορηγικά stand ».

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Μια ακόμη σημαντική στιγμή της 1η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ήταν και η διοργάνωση του 3ου Ελληνορωσικού Εξαγωγικού Συμποσίου: «Προωθώντας Ελληνικά προϊόντα στην ρωσική αγορά» κατά τη διάρκεια της έκθεσης κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις με Έλληνες παραγωγούς και Ρώσους επιχειρηματίες (περισσότερα εδώεδώ και εδώ). Με δεδομένες τις ευκαιρίες διείσδυσης στη Ρωσική αγορά για τους Έλληνες επιχειρηματίες αντιλαμβάνεται κανείς την ύψιστη σημασία της παράλληλης διοργάνωσης του συμποσίου κατά τη διάρκεια της έκθεσης και τις δυνατότητες που προκύπτουν από αυτή την ενέργεια. Τέλος, στα πλαίσια προώθησης των Ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, η διοργάνωση φιλοξένησε μια σημαντική αποστολή εμπορικών αντιπροσώπων του Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε. (Σύνδεσμος Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών Εξωτερικού) κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι οποίοι πραγματοποίησαν σημαντικές συναντήσεις με Έλληνες παραγωγούς (περισσότερα στο http://goo.gl/q01jy4).

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ 1ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ
Με βάση τα πραγματικά στοιχεία καταγραφής που πραγματοποιήσαμε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διοργάνωσης οι επισκέπτες της έκθεσης χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:

  • Επαγγελματίες του χώρου των τροφίμων 29%
  • Έμποροι 16%
  • Επαγγελματίες του χώρου της εστίασης 10%
  • Ιδιώτες 15%
  • Επαγγελματίες του χώρου των ποτών 9%
  • Επαγγελματίες του χώρου των υπηρεσιών 7%
  • Λοιπές κατηγορίες 6%
  • Επαγγελματίες του χώρου των ξενοδοχείων 4%
  • Επαγγελματίες με ειδίκευση στον εξοπλισμό 3%
  • Media 2%
visitors

 

Κατηγορίες